Pikku Prinssi sarjis

Koulussa tein 12-sivuisen Pikku Prinssi sarjakuvan, jota aattelin täällä mainostaa.
12 sivua saattaa olla kyl vähän turhan pitkä pötkö tänne pistettäväksi, mutta kuvaa
klikkaamalla
pääsee mun blogspot-sivulle, jos jotakuta kiinnostaa lukasta. :)

Kommenttia voi pistää joko tänne tai sinne (jos kellään on mitään sanottavaa). Ktoooos. :B

Tags: ,

9 kommenttia - “Pikku Prinssi sarjis”

  1. keijjo Kirjoittaa:

    Oi.

  2. muura Kirjoittaa:

    OIH! Miten tunnelmallista… tunnettujen klassikoitten sarjakuvistaminen on aika hankala tehtävä koska suorituspaineet saada oma työ yhtä kauniiksi kuin alkuperäinen ovat suuret, mutta kyllä sä Pikku Prinssille teit oikeutta ;3; kyl joo olisin sitä mieltä että tää kaipaisi vielä pehmoisia ja herkkiä värejä, koska tämä kyl tosiaan näyttää siltä kui se olisi keskeneräinen.

    Mut vähänkö rakastan noita avaria maisemia ja ruutuja missä kukaan ei sano mitään. Kyl mää ny toivoisin et tekisit lisää sarjiksia. 8’C

  3. verna Kirjoittaa:

    Oi kiitos Muura! <3 Ja oon samaa mieltä, tarvitsee kyllä jotain… Oon vielä vähän päättämätön värityksen suhteen. En tiedä olenko tarpeeksi hyvä vesivärien kanssa ja en usko että koneväritys toimisi. Ennen dedistä ehdin lyijy-puuterilla varjostaa pari sivuu, ennen kuin tajusin ettei aika riitä.. sekin kyl näytti paremmalta kuin pelkkä mustavalkoisuus.

    Mun pitäisi kyl tosissaan yrittää kehittää käsikirjoitustaitoja, jotta saisin enemmän sarjakuvia tehtyä. Mulla on ollut pitkään ongelmana ideoiden puute, ihan hävettää. :( Mutta kiitos ihanista sanoista.

  4. Aura Kirjoittaa:

    Toi oli mielenkiintoista lukea senkin takia, että lainasin joku aika sitten kirjastosta Joann Sfarin Pikku Prinssin. Siinäkin on puolensa, mutta jotenkin tykkään tästä enemmän. Kirjasta en muista tarpeeksi sillä siitä on vuosia kun sen luin… Parissa kohtaa tuli mieleen että joissakin puhekuplissa on liikaa tekstiä. Kirjoista on vaikea tehdä mitään kun tekstiä tulee helposti liikaa, mutta sitä ei oikein osaa lähteä liikaa lyhentelemäänkään.

    Värit olisi tosiaan hyvä, luulen että tietokonevärityskin voisi toimia, ainakin sitä kannattaa kokeilla. Joskus tasapaksu värityskin toimii yllättävän hyvin. Esim Manu Larcenetin sarjoissa ei väritys ole kovin monimutkainen, mutta sillä on saatu hienoja tunnelmia aikaan.

  5. keijjo Kirjoittaa:

    Se mitä kirjoissa ilmaistaan tekstillä, olis tosiaan kiinnostavaa esittää sarjakuvassa piirtämällä. Mutta ei väkinäisesti.

  6. Aura Kirjoittaa:

    Keijjo: Joo, ihan totta, mut dialogi on (ainakin henkisesti) vaikeampi pätkiä.

    Vaikka tekstiä olikin paljon, tässä on silti mukavan rauhallinen tunnelma kuten pitääkin (sen verran mä kirjasta sentään muistan)

  7. verna Kirjoittaa:

    Pätkin tekstiä itseasiassa aika paljonkin, en ole varma olisiko ollut vieläkin lyhentämisen varaa dialogissa. (Poistin muunmuassa ketun kertomukset metsästäjistä.) Hankalaa kun kuitenkin halusin että tarina pysyisi mahdollisimman lähellä originaalia.
    Kun printtasin nämä, huomasin että teksti voisi olla paljon pienemmässä koossa (ja silti ihan hyvin luettavaa), ehkä se auttaisi antamaan vaikutelman ettei tekstiä ole niin tuhottomasti?

  8. Aura Kirjoittaa:

    En tiä, tekstissä lukijaa alkaa enemmän häiritä se että luettavaa on paljon kuin tekstin koko, en tiedä vaikuttaako pienempi teksti siihen… Mutta jos sitä jakaa useampaan puhekuplaan se auttaa.

    Joissakin sarjakuvissa olevat sivun mittaiset välitekstit jäävät monilta lukematta juuri sen takia että tasapaino särkyy. Itekin olen huomannut ettei paria tekstisivua aina jaksaisi sarjakuvan seassa lukea, vaikka romaaneja muuten luenkin .

  9. Ulla-pulla Kirjoittaa:

    Hitto! Jos kirjan lisäks sais viel tällasen hyvin piirretyn sarjakuvan, niin sit vois jo kuolla onnellisena (paitsi ei ihan viel sittenkään, pitää saada kans pleikkari kolmonen ja sille DRAGON AGE!!! DAMN YOU SAMI!)
    Se olisiki hyvä juttu jos sielt koulust tulis seuraavakas ihan erityiskäsky sulle piirtää koko hoidosta sarjakuva :P Mitä nyt tekiänoikeus hölöpön pömppööstä…
    Mut sun tyyli istuu tohon sarjakuvaan kuin nakutettu. Siit on yli kymmenen vuotta aikaa kun luin kirjan viimeks joten en pysty siis ollenkaan muistin perusteel hahmottaa et onko tää kuin uskollinen alkuperäselle tekstille. Mut hyvin toimii jokatapauskessa. :)
    It en niin väreistä tiiä. Tottakai, mikä tahansa on aian väritettynä paremman näkönen, mutta kun alkaa miettiä että suurinosa sarjakuvist kuitnekin on mustavalkosia, joten en mä ainkaa näe siin mitään ongelmaa jos se oiski väritön. Kyl tästä on kuitenkin ihan aistittavissa tunnelmallisuus. :)

Jätä vastaus